+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Spoštovani starši in skrbniki!

Na podlagi okrožnice MIZŠ št. 6030-2/2021/14 z dne 29. 3. 2021 vas obveščamo, da v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ni prepovedi zbiranja ljudi, tako potekajo v teh zavodih pouk in druge oblike vzgojno-izobraževalnega nemoteno naprej, seveda ob spoštovanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19.

Tako ukrep začasnega prenehanja izvajanja pouka za naš zavod ne velja. Pouk na osnovni šoli bomo tudi od 1. 4. 2021 naprej izvajali v živo v prostorih ZGNL in na vseh enotah dislokacij. Prosimo pa vas za dosledno upoštevanje karanten, ki so bile izdane v minulih dneh.

Prav tako vas posebej opozarjamo na nošenje mask. Ukrep nošenja mask ves čas od dopolnjenega 12. leta dalje je podaljšan. V kolikor imate možnost, vas naprošam, da nosite maske IIR, maske iz blaga namreč ne štejejo med izjeme, ko gre za karanteno v primerih visoko rizičnega tesnega stika.

Še enkrat posebej opozarjamo na izjemo, ki jo odlok predvideva že ves čas, in sicer, da se pri neposredni komunikaciji z gluhimi in naglušnimi otroki in odraslimi, ob upoštevanju zaščite vseh udeleženih, uporaba zaščitnih mask lahko začasno opusti, če:
– je mogoče zagotoviti medosebno razdaljo najmanj dva metra,
– se uporabi vizir ali
– če komunikacija s temi otroki poteka za stekleno pregrado.
Prav tako uporaba zaščitne maske v komunikaciji z gluhimi in naglušnimi otroki ni obvezna za tolmače za slovenski znakovni jezik.

Ker epidemija še vedno traja in se pogoji za izvajanje pouka otežujejo, vas posebej opozarjamo na spoštovanje vseh ukrepov.

Hvala vam, ker skrbite za svoje in naše zdravje.

S spoštovanjem,
kolektiv OŠ ZGN Ljubljana

Dostopnost